AkademiEn GüncelİKÇUSağlık

Akran-Yönder Hemşireler Sağlık İçin Pedalladı

Fotoğraf- Nurselin Bostan

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında “Akran-Yönder Hemşireler Sağlık İçin Pedallıyor” etkinliğinde buluştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Merkez Kampüs’te gerçekleşen etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı, Hemşirelik Akran Yönderliği Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Berna Nilgün Özgürsoy Uran ve komisyon üyeleri Arş. Gör. Büşra Dalfidan Sayın, Arş. Gör. Dr. İsmail Ayvaz ile birlikte, 28 akran ve yönder öğrenci hemşire katılım gösterdi.

Sağlıklı yaşama ilişkin farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen ve İKÇÜ Merkezi Ofisler önünden başlayan bisiklet turu İKÇÜ Merkez Kütüphane önünde sona erdi.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, Hemşirelik Bölümünde Akran Yönderliği uygulamalarının 2021 yılından bu yana sürdürüldüğünü belirtti.  Akran Yönderliği uygulamasında üniversite ortamı, hemşirelik eğitimi, klinik uygulama gibi konu ve alanlara uyum sağlamaları için Hemşirelik Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinin alt sınıflardaki öğrencilere bilgi ve tecrübeleriyle yol gösterdiğini belirten Prof. Dr. Sarı, Akran Yönderliği uygulamasının, İKÇÜ’deki örnek uygulamalardan biri olduğunu ve başarıyla yürütüldüğünü ifade etti.