AkademiEğitimİKÇUVideo

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Özel Yetenekli Öğrencileri Konuk Etti

Fotoğraf- Zeynep Yaşar, Tuğçe Yetgin, Özlem Erörs

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İKÇÜ ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörlüğü arasında imzalanan eğitim protokolü kapsamında özel yetenekli öğrencileri ağırladı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Bayraklı Bilim ve Sanat Merkezi ile Bornova Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğrenim gören özel yetenekli öğrenciler, İKÇÜ ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan eğitim protokolü çerçevesinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin konuğu oldular. Özel yetenekli öğrenciler, İKÇÜ Merkez Kampüsü’nü gezerek üniversite ortamına yakından tanıklık ettiler. İKÇÜ’nün laboratuvarları ile de tanışan öğrenciler, birçok deney yapma imkanı elde ederek keyifli anlar geçirdiler. 

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar ile Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sema Demirci Uzun’un da hazır bulunduğu ziyarette, özel yetenekli öğrencilere İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörlüğü’nden Matematik Öğretmeni Ali Can Güllü, Bayraklı Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilgisi Öğretmeni Emrah Topbaş ve Konak Bilim ve Sanat Merkezi Sınıf Öğretmeni İlknur Akyol eşlik etti. 

Özel yetenekli öğrencileri İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde misafir etmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Dekan Prof. Dr. Gökçen Bombar, İKÇÜ’nün bilimsel ve sosyal imkanlarına yakından tanıklık eden özel yetenekli öğrencileri, sonraki süreçlerde daha sık ağırlamak ve onları lisans öğrencileriyle buluşturarak projeler yapmak istediklerini dile getirdi. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörlüğü’nden Matematik Öğretmeni Ali Can Güllü ise, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürüttükleri projenin bir prototip olduğunu dile getirerek, amaçlananın MEB’e bağlı tüm Bilim ve Sanat Merkezlerindeki öğrencilerin küçük yaşlarda üniversite düzeyindeki eğitimi gözlemlemelerini sağlamak olduğunu ifade etti. 

Ziyaret kapsamında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) kampüsünü gezen öğrenciler, laboratuvarlarda deneyler yaptıktan sonra, büyüklüğü ve çeşitliliği ile Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan, Türkiye denizlerinde yaşayan 600’ü aşkın deniz canlısının sergilendiği İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Deniz Canlıları Koleksiyon Merkezi’ni de görme olanağını yakaladılar.