AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Kooperatiflerin Eczacılık Mesleğindeki Önemini Ele Aldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi, “Kooperatiflerin Önemi ve Mesleğimizin Geleceğindeki Yeri” adlı bir etkinlik düzenledi

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Bölümü öğrencileri için eczacı kooperatiflerini konu alan bir etkinlik düzenledi. “Kooperatiflerin Önemi ve Mesleğimizin Geleceğindeki Yeri” başlıklı etkinlikte, Bursa Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Gökçen Söker, konuşmacı olarak yer aldı.

Ecz. Gökçen Söker, dünyada ve Türkiye’de kooperatifçilik örneklerine değinerek kooperatifçiliğin temel ilkeleri ve eczacı kooperatiflerinin işleyişi ile ilgili bilgiler verdi. Ecz. Söker kooperatiflerin özelliklerinden bahsederken, “Kooperatiflerde her ortak aynı hakka sahiptir, herkesin söz hakkı vardır. Genel kurullarda herkes önermede bulunabilir. Herhangi bir bölgede bulunan bir eczacı önerme, teşekkür, dilek, şikâyet iletebilir. Herkesin seçme ve seçilme hakkı vardır. Kooperatifleri küçük bir demokratik ülke olarak düşünebiliriz” ifadelerini kullandı. Ecz. Söker, kooperatiflerin sermaye şirketlerinden farkını da anlatarak konuşmasını noktaladı.

Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, soruların yanıtlanmasıyla birlikte sona erdi.