AkademiEğitimEn Güncel

İKÇÜ, Genç Turizmcilerini Uğurladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) 2023– 2024 eğitim öğretim yılının ilk mezuniyet heyecanı Turizm Fakültesinde yaşandı. Turizm Rehberliği, Turizm İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde mezun olan 100’e yakın genç turizmci ailelerinin de ortak olduğu mutlu günlerinde kep atarak mezuniyetlerini kutladı

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler’in ev sahipliğinde düzenlenen törende, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Süleyman Akbulut, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Daire Başkanı Gökçe Başkaya, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, dekanlar, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ile aileleri gençlerin heyecanına ortak oldu.

Türk Turizmi Güçlü Dinamiklere Sahip

Törende misafirlere seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, krizlerden, hastalıklardan ve doğal afetlerden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizm sektörünün belli dönemlerde yaşadığı esnek yapısına dikkat çekti. Peş peşe gelen olumsuzluklara rağmen ülkemiz turizm sektörünün sahip olduğu güçlü dinamikleri sayesinde beklenildiğinden daha hızlı bir toparlanmaya girdiğini aktaran Prof. Dr. Akbaş, ”2022 yılı Türkiye turizminin hızlı toparlandığı yıl olmuştur. Ülkemiz dünya genelinde en fazla turist çeken ülkeler sıralamasında ilk 10’da yer alması bunun önemli bir göstergesidir. Türkiye’nin hem konjonktürel hem de ekonomik olarak fiyat avantajı yönünden yurtdışı turistlere cazip geldiği de aşikârdır. Turizmin bu yönleriyle birlikte milli gelir içindeki payı da giderek artmıştır. Turizm gelirlerinin 2022 yılında GSYH’ye oranı %5.1, ihracatımıza oranı %20.6, kazandırdığı dövizler ile dış ticareti kapama oranı ise %42.4’tür” diye konuştu.

Alanınızda En İyiler Olacaksınız

Stratejik bir sektöre İKÇÜ’den genç turizmcilerin kazandırılması adına oldukça gururlu olduklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akbaş, “ Turizm, ülkemizin tarihi, kültürü, arkeolojisi, sanatı, gastronomisi gibi değerlerinin hazinelerinin tanıtılma fırsatının söz konusu olduğu bir alan. Turizm sektöründe vereceğiniz katkınızın ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak isterim.  Turizmde başarılı olabilmek için tüm özellikleri ile ülkemizi gerçekten sevmenin, bu değerlerimizi korumak ve en iyi şekilde tanıtmak, bunun için çalışmanın gerekliliğini en iyi kavrayan bu alanda yetkin hala getirilmiş olan sizlersiniz. Siz öğrencilerimiz buradaki öğrenim sürecinizde teorik ve pratik bakımlardan bunun en başarılı şekilde nasıl yapılması gerektiğine ilişkin bilgi ve becerileri edindiniz ve mezun olmaya hak kazandınız. Şimdi sizleri bu bilgi, düşünce, beceri ve duygularla turizm sektöründe hizmet etmek üzere, bunu da en iyi şekilde yapacağınıza inanarak bu törenle güvenle uğurluyoruz. Sevgili öğrencilerimize özel hayatınızda sağlık ve mutluluklar, meslek hayatınızda da başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Gösterdiğiniz Azim, Başarılarınızın Habercisi

Mezun öğrencilerine seslenen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler de  tüm fakülte olarak akademik bilginin yanında aynı zamanda meslek ahlakı ve insanlık değerleri gibi onları başarılı kılacak tam donanımlı bireyler olmaları için rehberlik ettiklerini kaydetti. İKÇÜ’lü gençlerin kazandıkları yetkinlikler adına oldukça gururlu olduklarını ifade eden Dekan Prof. Dr. Güler, “Öğrencilerimiz, burada geçirdikleri zaman içerisinde kıymetli ailelerinden aldıkları eğitim, değer ve ilkelerle İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinin değer ve ilkelerini harmanlayarak hem üniversite içinde hem de üniversite dışındaki çalışma hayatlarında takdire şayan bireyler olduklarını her defasında gösterdiler. Bugüne kadar gösterdiğiniz azim ve kararlılık, gelecekteki başarılarınızın habercisidir. Sizler, burada kazandığınız bilgi ve tecrübelerle turizm endüstrisine önemli katkılar sağlayacak ve ülkemizin turizm potansiyelini daha da ileri taşıyacaksınız” şeklinde konuştu. 

Sizlerle Gurur Duyuyoruz

Fakültenin kuruluşundan bu yana sektörde yakaladığı ivme ve gelinen noktada her daim yanlarında olan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse başta olmak üzere tüm yönetim ekibine, geçmiş dönemlerde görev alan dekanlarına, tüm akademik ve idari personeline şükranlarını ileten Dekan Prof. Dr. Güler, gençlere başarılı bir hayat geçirmeleri temennisi ile veda etti. Prof. Dr. Güler, “Bugün mezun olarak buradan ayrılıyorsunuz, ancak İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ailesinin birer parçası olarak kalmaya devam edeceksiniz. Sizlerle şahsım ve kurumum adına gurur duyuyorum, iyi ki İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesine geldiniz ve iyi ki sizlerle bir arada olduk ve inşallah da bu bağımız nefesimiz yettiğince devam edecek. Mezuniyetiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Yolunuz bahtınız açık olsun” dedi. 

Güler’in konuşmasının ardından sahnede toplanan genç turizmciler, kep atarak mezuniyetlerini kutladı.

Fakültenin İlk Mezunlar Günü Etkinliği

Mezuniyet törenin ardından geçmiş dönemlerde İKÇÜ Turizm Fakültesinden mezun olarak sektöre adım atan başarılı turizmciler fuaye alanında düzenlenen kokteylde buluşarak yeni mezun gençlerin heyecanını paylaştı.