AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ SBBF’den ‘Orta Asya’dan Anadolu’ya Kültürel Derinliğimiz ve Keşifler’ Paneli

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi tarafından Orta Asya’dan Anadolu’ya Kültürel Derinliğimiz ve Keşifler paneli düzenlendi

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türk-İslam Arkeolojisi Bölümü ve Coğrafya Bölümü ortaklığında düzenlenen “Orta Asya’dan Anadolu’ya Kültürel Derinliğimiz ve Keşifler” paneli Nizami-i Gencevi Konferans Salonunda gerçekleşti. Panele Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelde İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin Moğolistan’daki projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

SBBF Türk-İslam Arkeolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anıl Yılmaz Kırgızistan’da yürütülen kazı çalışmaları hakkındaki son gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Türk-İslam Arkeolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersel Çağlıtütüncügil, Anadolu’da Bir Moğol Kenti: Aladağ (Hanköy) İlhanlı Kenti ve Sarayı Türk- Moğol Ortaklığında Yüzey Araştırması ve Sondaj Çalışmaları başlıklı konuşmasında İKÇÜ’nün Van’ın Çaldıran ilçesinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

SBBF Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Vardar, Hanköy Moğol Kentinde gerçekleştirilen Jeoarkeolojik incelemelere ilişkin paylaşımda bulundu.

Panelin son konuşmacısı Türk-İslam Arkeolojisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Munkhtulga Rinchinkhorol ise Aladağ Yazlık Saray Malzemesinin İnşa Malzemesi başlıklı konuşmalarıyla programa katkı sağladı.