AkademiEn GüncelİKÇU

Karşıyaka Mustafa Reşit Paşa İlkokulu Öğrencilerinin Veda Etkinliklerine İKÇÜ’den Destek

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Karşıyaka Mustafa Reşit Paşa İlkokulu son sınıf öğrencilerinin veda etkinliklerinde yer aldı

Karşıyaka Mustafa Reşit Paşa İlkokulu 4-B Sınıfı öğrencileri ile sınıf öğretmeni Mehriye Altıok ve veliler tarafından düzenlenen programa İKÇÜ Genel Sekreteri Nurettin Memur ve Medya ve İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (Medya Merkezi) Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ümit Aydoğan İKÇÜ’yü temsilen katıldı.

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ile Karşıyaka Mustafa Reşit Paşa İlkokulu Müdürü Ertan Beder’in katıldığı program, bir dizi etkinliğe sahne oldu.

Okul yemekhanesinde gerçekleşen veda kahvaltısı ile başlayan program, öğrencilerin dört yıl boyunca yaptıkları etkinlikleri gösteren bir video sunumuyla devam etti. Sunumda, “Mama Kumbarası” projesiyle öğrencilerin sokak hayvanlarına yaptıkları yardımların, öğrencilerin Diyarbakır İli Çermik İlçesi Kuşlukçayırı Esikler Mezrası İlkokulu’nda öğrenim gören arkadaşlarına gönderdikleri 27 koliden oluşan kışlık kıyafet, kırtasiye ve oyuncak yardımı sayesinde kurulan kardeşlik bağlarının ve eğitim öğretim sürecinde öğrencilerin aktif bir şekilde katıldıkları “kesirleri pasta yaparak öğrenme”, ”börek pişiriyoruz” gibi etkinliklerin görselleri yer aldı.

Ardından senaryosundan oyunculuğuna, ışığından makyajına tamamen öğrenciler tarafından hazırlanan ve engelli bir öğrenci ile arkadaşlarının kurduğu bağı etkileyici bir şekilde anlatan “Empati” adlı kısa filmin gösterimi yapıldı. Film, katılımcıların beğenisini topladı. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Genel Sekreteri Nurettin Memur, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve İKÇÜ Medya Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ümit Aydoğan’ın öğrencilere teşekkür belgesi takdim etmelerinin ardından program sona erdi.