AkademiEn GüncelİKÇU

Sağlık Bilimlerinde Kep Coşkusu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Sosyal Hizmet Bölümleri 2023-2024 akademik yılı mezunlarını coşkuyla uğurladı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya ev sahipliğinde İKÇÜ Spor Salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde toplam 281 İKÇÜ’lü sağlıkçı kep atarak mutluluklarını aileleri ile paylaştı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu’nun takip ettiği törene, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel, sektör temsilcileri katıldı.

Yaratılanı Değerli Görmek Düsturunuz Olsun

Törende konuklara seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, büyük özveri gerektiren sağlık hizmetlerinin temelinde insan sevgisi olduğunu hatırlatarak insan sağlığına katkıda bulunmanın mesleğin en büyük ödülü olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yasin Bulduklu, “Bugün mezun olan öğrencilerimiz, sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli roller üstlenecek, hastaların sağlıklarına kavuşmaları, sağlığın korunması ve geliştirilmesinde özveriyle çalışacak ve sağlık bilimlerinde yenilikçi çözümler üreteceklerdir. Özveriyle diyorum çünkü sağlık hizmetleri özveri gerektiren niteliğe sahiptir ve görev sırasında küçük detaylara takılarak bu işi yapmak olası değildir. Temelinde insan sevgisi vardır ve yaratılanı değerli görmek genel düstur olmalıdır.  Sadece profesyonel çizgide mesleğe yaklaşıldığında meslek ‘iş’ statüsüne evrilir ki mesleği iş olarak görmek sizleri yoracaktır. Bugün mezun olan her bir öğrencimiz sağlık sektöründe başarılı olmanın yolunun bilgiye, insan sevgisine ve etik değerlere bağlı kalmaktan geçtiğinin farkındadır ve bu yönleriyle farklıdır.  Fakültemizin sağlık bilimleri alanında öncü ve örnek bir kurum olacağına olan inancımı ifade ederken öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için emek veren herkese, akademik ve idari kadromuza, desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Kâtip Çelebili Olma Ruhunu Hep Taşıyın

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, ilk mezunlarını verecek Sosyal Hizmet Bölümünün de dahil olduğu mezunlarla birlikte bu yıla kadar toplamda 2033 sağlık profesyonelinin sektöre kazandırıldığına dikkat çekerek; bu başarıda emek veren başta aileler olmak üzere, üniversite yönetimine, tüm akademik ve idari personele teşekkür etti. Dekan Prof. Dr. Kaya, “Sizler bugün hayatınızın en önemli zaman dilimlerinden birini sonlandırıyorsunuz ve yeni bir döneme geçiş yapıyorsunuz. Bu cennet vatanın değişik köşelerinde ya da dünyanın herhangi bir yerinde size ihtiyacı olan insanların hayatlarına dokunmak için mezun oluyorsunuz. Değerli mezunlar, bugün aldığınız diploma ve sürekli öğrenme ilkesi ile karşınıza çıkacak olan engelleri aşacak, başarılarınızla adınızdan söz ettirecek ve topluma faydalı bireyler olacaksınız. Sizlere güveniyoruz, başarılı olacağınıza inanıyoruz ve her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Mesleklerinize olan sevginizi ve sadakatinizi hiçbir zaman kaybetmemenizi diliyoruz. Bir Kâtip Çelebili olarak yaptığınız her işte merhamet, şefkat, sabır başta olmak üzere sır tutma, cömertlik, sadakat, şükür ve doğruluk ile etik ve ahlaki değerlerden ayrılmadığınız sürece başarılı olacağınıza inancım tamdır. Bu ilkeleri gözeterek Kâtip Çelebili olma ruhunu hep taşımanızı, Mezun takip sistemimize kayıtlanmanızı ve bizlerle iletişimi devam ettirmenizi temenni ediyoruz” şeklinde duygularını ifade etti.

Farkında ve Farklı Olduğumuzu Her Daim Hissettik

İlk mezunlarını sektöre uğurlayan Sosyal Hizmet Bölümünden fakülte birincisi olarak mezun olan Sosyal Hizmet Uzmanı Hilal Cengiz de konuşmasında onuncu dönem mezunları adına mutluluklarını paylaştığı için ayrı bir heyecan duyduğunu aktardı. Cengiz, “İKÇÜ’de farkında ve farklı olduğumuzu bize her daim hissettiren, hayata farklı bir açıdan bakmamızı sağlayan, eğitim hayatımız boyunca üniversitemizin her türlü imkânlarını seferber ederek verdiği destekler için başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Saffet Köse’ye, fakültemiz dekanı Sayın Prof. Dr. Derya Özer Kaya’ya, bizlere öğrenci olmaktan ziyade ilerideki meslektaşları olarak baktıkları, sosyal hizmet uzmanı olmanın ayrıcalığını gösteren hoşgörülü ve samimi yaklaşımları için Bölüm Başkanımız Sayın Doç. Dr. Melike Tekindal hocama, tüm hocalarımıza, idari personele, emeği geçen herkese bizim için anlam ve önemi büyük olan bu süreçte verdikleri destekler için çok teşekkür ediyoruz. Kocaman bir aile olarak gördüğümüz İKÇÜ’nün bize kattığı anıları, emeği geçen tüm hocalarımızı yıllar geçse bile gülümseyerek hatırlayacağız” dedi. 

Mezuniyet töreni bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilmesi ve fakülte birincisi Sosyal Hizmet Uzmanı Hilal Cengiz’in fakülte kütüğüne plaket çakmasıyla devam etti.   Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr.Hatice Yıldırım Sarı, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülşah Kaner Tohtak, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sevtap Günay Uçurum eşliğinde mesleki yeminlerini  eden mezunlar coşkuyla kep attı.