AkademiEn GüncelİKÇU

Eczacılık Fakültesinde İkinci Dönem Mezunlarına Görkemli Veda

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2023-2024 eğitim öğretim yılında ikinci dönem mezunlarını meslek hayatına uğurlamanın gururunu yaşadı. Dekan Prof. Dr. Zeynep Şenyiğit’in ev sahipliği yaptığı törende toplam 89 mezun, kep coşkusunu Spor Salonunu dolduran konuklarla paylaştı

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu’nun yanı sıra Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel, İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, Manisa Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Duygu Elmas Mutlu ve genç mezunların aileleri mezuniyet heyecanına ortak oldu.

Farkında ve Farklı Eczacılar Geliyor

Mezun yakınlarının alkışları eşliğinde kortej yürüyüşü ile salona giren eczacılık fakültesinin başarılı mezunlarına seslenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, eczacılık mesleğinin üstlendiği hayati misyona dikkat çektiği konuşmasında, bu alana akademinin katkısının önemine değindi. Prof. Dr. Bulduklu, “her geçen yıl yükselen bir ivme ile giderek profesyonelleşen eczacılığa akademinin katkısı önemlidir ve özellikle uzmanlaşma ve branşlaşmanın mesleği daha da değerli hale getireceği açıktır. Hocalarımız ve fakülte yönetimimiz mesleğine ulusal ve uluslararası alanlarda değer katan, hayat boyu öğrenmeye açık ve girişimci, sağlık paydaşları ile uyum içinde çalışan, iletişim becerileri güçlü bireyler olmanız için yoğun biçimde çaba göstermeye devam etmektedirler. Bu çerçevede kısa zamanda önemli başarılara hocalarımızın öncülüğünde ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Dinamik ve deneyimli bir fakülte olarak öğrencilerimizin pek çok yarışmadan başarıyla dönmelerinden yönetim olarak son derece mutlu olduk. Biliyoruz ki güçlü üniversite olmak için mezunlarımızın katkısı da bizim için çok değerli. Bu başarıların kurumsal kültürün bir bileşeni olması için çaba gösteriyoruz. Mezuniyetiniz için öncelikle ailelerinizi tebrik ediyor, sizi nitelikli, farkında ve farklı eczacılar olarak yetiştiren akademik ve idari kadromuza şükranlarımı sunuyorum. Hepinize yol açıklığı diliyor, mezuniyetinizi kutluyorum” dedi.

Hasta ve Toplum Sağlığına Hizmeti Ön Planda Tutan Eczacılar

Mezunlarının mutluluğunu paylaşan  Dekan Prof. Dr. Zeynep Şenyiğit, alanın bilimsel ve teknolojik gelişmeleri doğrultusunda başarılı ve dinamik akademik kadrosu ile nitelikli eczacılar yetiştirdiklerini dile getirdi. Dekan Prof. Dr. Şenyiğit, “Kaliteli ve nitelikli eğitim programımız ile hasta ve toplum sağlığına hizmeti ön planda tutan, gerek ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasında gerekse farmasötik bakım hizmetlerinde görev alarak hastaların tedavi süreçlerine destek olacak mezunlarımızın; güçlü iletişim becerilerine sahip, etik değerlere bağlı, girişimci, donanımlı ve başarılı olmalarını amaç edinmekteyiz. Tüm bu süreçte, bize verdikleri destekler için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Saffet Köse başta olmak üzere, üniversitemiz akademik ve idari personeline teşekkür eder, saygılarımı sunarım.  Ayrıca İzmir Eczacı Odası Başkanı Sayın Ecz. Tuncay Sayılkan‘a, Manisa Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Duygu Elmas Mutlu’ya, Selçuk ve As Ecza Depoları, Bursa ve İstanbul Eczacı Kooperatiflerine teşekkürlerimi sunarım. Siz değerli mezun meslektaşlarımızı ve saygıdeğer ailelerinizi bir kez daha tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde büyük emekleri olan kıymetli öğretim elemanlarımıza da en içten şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu. 

İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, İKÇÜ Eczacılık Fakültesini kuruluşundan bu yana çok önemli mesafeler kat edildiğini ifade etti. Genç meslektaşlarının mutluluğunu paylaşarak “Mesleğe hoş geldiniz” diyen Başkan Sayılkan, “Bu büyük aileye katıldığınız için hepinizi kutluyorum” diye konuştu.

İKÇÜ Işığımız Olacak

Mezunlar adına mutluluğunu paylaşan fakülte birincisi Berna Ceren Özcan da dönemi birincilikle bitirmenin mutluluğunu yaşadığını belirttiği konuşmasında, İKÇÜ’den aldıkları eşsiz bilgi birikiminin meslek hayatlarına ışık tutacağını kaydetti. Ecz. Özcan, “Gelecekte karşılaşacağımız her zorlukta, burada edindiğimiz deneyimlerin bize ışık tutacağını biliyoruz. Bizler, eczacılık mesleğinin geleceği için umut vaat eden genç eczacılar olarak, toplumumuzun sağlık sorunlarına çözüm bulmak ve insanların yaşam kalitesini artırmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Mesleğimiz için kendimizi geliştirmeye ve öğrenmeye devam edeceğiz” dedi. 

Fakülte birincisi Berna Ceren Özcan, fakülte ikincisi Simge Kalmaz, fakülte üçüncüsü Halit Yılmaz’a plaket ve belge takdimi, fakülte birincisinin mezuniyet kütüğüne plaket çakması ile davam eden mezuniyet töreni genç eczacıların hep bir ağızdan meslek andını okuması ve kep atmasıyla son buldu.