AkademiEn GüncelİKÇU

Geleceğin Yöneticileri İKÇÜ İİBF’den

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde mezuniyet coşkusu yaşandı

İktisat, İşletme, Maliye, Sağlık Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler Bölümlerindeki lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan 126 öğrencinin mezuniyet coşkusuna Kapalı Spor Salonunu dolduran yüzlerce konuk ortak oldu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal’ın ev sahipliğinde düzenlenen töreni, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci yakını takip etti.

Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu Zehranur Demirsan, yaptığı dereceyle fakülte birinciliğinin yanında okul birinciliğini de elde etmesi İİBF’de mezuniyetin yanında çifte mutluluk yaşattı.

Öğrencilerin mezuniyet heyecanına ortak olmaktan gurur duyduklarını ifade Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, konuşmasının başında Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’nin tüm konuklara ve öğrencilere sevgi ve selamlarını iletti.  

İdari Bilimler Toplumların Sağlıklı İşleyişinde Kritik Öneme Sahip 

İİBF’de İşletme Lisans programının akreditasyon sürecini tamamlayarak verilen nitelikli eğitimin belgelenmiş olmasının haklı gururunu yaşadıklarını ve fakültenin diğer bölümlerdeki akreditasyon hazırlıklarının hızlandırıldığını kaydeden Prof. Dr. Akbaş, “Burada aldığınız eğitim, size sadece mesleki bilgi ve beceriler kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda topluma katkıda bulunma, sorunları çözme ve dürüstlükle liderlik etme yeteneği de kazandırdı. İktisat, yönetim ve idari bilimler, toplumların sağlıklı işleyişinde kritik öneme sahiptir. O nedenle, sizlerin ekonomi, işletme, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler gibi disiplinlerde kazandığınız bilgi ve becerilerle, bu alanlarda ihtiyaç duyulan yaklaşımlar geliştirmeye, yeni fırsatlar yaratarak ülkemizin kalkınma çabasına katkıda bulunacağınıza güvenimiz tamdır. Geleceğin liderleri, yenilikçileri ve vizyonerleri olarak sizler, dünyayı daha iyi bir yer haline getirme bilgi, birikim ve potansiyeline sahipsiniz. Bütün bunlar, ülkemizde ve dünyada olumlu bir etki yaratmanız için size rehberlik etsin. Bilginizi ve yeteneğinizi, ekonomik kalkınmadan sosyal adalete kadar ihtiyaç duyulan alanlarda kullanacağınızdan ve olumlu değişimin temsilcileri olacağınızdan şüphemiz yok ” diye konuştu. Mezunların mesleki alanda yetkin hale gelmesinde etkili olan, onların zihinlerini ve ruhları besleyen akademisyenlere şükranlarını sunduğunu ileten Prof. Dr. Akbaş, ayrıca maddi ve manevi her bakımdan ihtiyaç duydukları her anda yanlarında olan, onları cesaretlendiren ve çalışmalarının güç kaynağı olan ailelere teşekkürlerini  iletti.

Uluslararası Arenada Yer Bulmanız İçin Seferberiz

Öğrencilerine son kez seslenen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, 2016-2017 eğitim öğretim döneminden bugüne kadar 1300’den fazla öğrenciyi sektöre kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Güçlü, donanımlı eğitim kadrosundan aldıkları güçle geleceğe yön veren ulusal ve uluslararası arenada yer alacak, çağın gereklerine uygun bilgi, beceri ve yetkinlikler ile donatılmış girişimciler yetiştirmeyi hedeflediklerini aktaran Dekan  Prof. Dr. Ünal, “Bu emel için akademik ve idari kadromuz ile seferber olduk. Sizleri dış dünyaya hazırlamak için öğretim içeriklerimizi ve ölçüm yöntemlerimizi güncelledik ve güncellemeye devam ediyoruz. Uzmanlığa dayalı yan dal programları ile artı yetkinlikler kazanmanız hedeflendi. Fakülte ve üniversite düzeyinde çift dal imkanları ile iki ayrı diploma alma imkanına kavuştunuz. Sertifika programları, staj ve işbaşı uygulamalı eğitim, yurtdışı eğitim fırsatlarından yararlanmanız için adımlar atıldı ve oldukça tatminkar sonuçlar elde edildi. İşletme Bölümümüz akreditasyon sürecini tamamladı, diğer bölümlerimizi de akredite ederek uluslararası arenada yer bulmanıza yardımcı olmak gayretindeyiz. İş dünyası ile uzun soluklu bağlantı kurmanıza yardımcı olan İş başı uygulamalı eğitimlerimize ilgi oldukça yüksekti ve bu uygulamadan da yüz güldüren sonuçlar elde edildi. Eğitime katılan gençlerimizin yüzde seksen beş gibi bir oranla iş teklifi almasının haklı gururunu yaşıyoruz. Gençler, sizler geleceğimizsiniz. Sizinle ilgili hayallerimizin, umutlarımızın ve beklentilerimizin sınırı yok. Başta ülkemiz olmak üzere tüm Dünyanın size ihtiyacı var. Vatanınıza ve insanlığa faydalı bireyler olun. Aileniz başta olmak üzere hepimizin gurur kaynağı olun. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu. 

Hedeflerimize Ulaşma Yolculuğu Başladı

Bölüm ve fakültesinde yakaladığı başarının yanında İKÇÜ’yü birincilik derecesiyle bitirmenin gururunu salonu dolduran konuklarla paylaşan Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu Zehranur Demirsan, “Birinci olarak burada olmak ve konuşma yapmak tabii ki mutluluk verici ve heyecanlı fakat en önemli olan ve mutluluk veren şey ailemin gözlerinde oluşan gururu görmek. Bu yolda bana destek olan aileme, ilham kaynağı olup kendimi geliştirmeme yardım eden hocalarıma ve hiçbir zaman desteklerini unutmayacağım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Benim kadar emek veren ve kendine bir şeyler katarak mezun olan bütün arkadaşlarımı da birinci olarak görüyorum. Bundan sonra da herkese emeklerinin karşılığını alabildiği ve istediği hedeflere ulaştıkları bir kariyer yolculuğu dilerim” dedi. 

Törende, üniversite birincisi Zehranur Demirsan ile dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve plaketleri protokol tarafından takdim edildi. Fakülte kütüğüne plaket çakılması ile devam eden mezuniyet coşkusu, tüm bölümlerde yapılan mezuniyet belgesi takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.