AkademiEn GüncelİKÇU

İzmir’in En Donanımlı Farazi Mahkeme Salonu İKÇÜ Hukuk Fakültesi’nde Açıldı 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Hukuk Fakültesi bünyesinde açılan İzmir’in en büyük, en donanımlı ve en modern Farazi Mahkeme Salonu, İKÇÜ’lü genç hukukçuların mesleki gelişimlerine ve kariyerlerine önemli katkılar sunacak

Yüzde otuz İngilizce eğitim veren Türkiye’nin 4’üncü, Ege Bölgesi’nin ise ilk devlet üniversitesi hukuk fakültesi olma özelliğini taşıyan, ilk öğrencilerini geçtiğimiz yıl alan İKÇÜ Hukuk Fakültesi, İzmir’in en büyük, en donanımlı ve en modern Farazi Mahkeme Salonu ile öğrencilerinin gelişimlerine ve kariyerlerine önemli katkılar yapmayı hedefliyor. 

İKÇÜ Hukuk Fakültesi Farazi Mahkeme Salonunun açılışı, Dekan Prof. Dr. Kerem Batır ile fakülte öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla yapıldı. 70 kişi kapasiteli, en güncel bilişim ve ses sistemleri ile donatılan; hâkim, savcı, avukat ve zabıt kâtibi bilgisayar ekranlarının senkronize olduğu Farazi Mahkeme Salonu, öğrencilere hukuk pratiğinde deneyim kazanma olanağı sağlayacak. 

Kurgusal duruşmalarda gerçek bir duruşma ortamı sağlayan ve öğrencilere meslek hayatlarında kullanacakları UYAP gibi sistemlere ve teknolojik altyapıya aşina olma fırsatı tanıyan Farazi Mahkeme Salonu ile İKÇÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri, ulusal ve uluslararası düzeydeki kurgusal duruşma yarışmalarında ve akademik faaliyetlerde yer alma, yargılamanın tüm süreçlerinde deneyim kazanma imkânı bulacak. 

Duruşma esnasında kullanılacak hâkim, savcı ve avukat cübbelerinin de yer aldığı salonda yapılacak dersler ve yarışmalar; uygulanacak hukuk klinikleri ve kurgusal duruşmalar sayesinde öğrenciler, olaylara ve olgulara farklı perspektiflerden bakma, araştırma yeteneklerini geliştirme ve topluluk karşısında kendilerini daha iyi ifade etme fırsatı yakalayacak. 

Teorik olarak verilen hukuk bilgisini pratiğe dönüştürmeye olanak sağlayan İKÇÜ Hukuk Fakültesi Farazi Mahkeme Salonunda kurgusal duruşmalara katılan öğrenciler savunma yapma, delil sunma ve tanık sorgulama gibi temel hukuk becerilerine dair deneyim kazanacak. Öğrenciler aynı zamanda, kurgusal duruşmalarda etik kurallara ve mesleki sorumluluklara uygun davranmaya ilişkin de tecrübe sahibi olacak.