AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’nün 4 Projesine TÜSEB’ten Destek

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin 4 projesi Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye değer görüldü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin 4 projesi, ulusal sağlık sisteminin ihtiyaç duyduğu tıbbi ürün ve teknolojilerin geliştirilmesi, yerlileştirilmesi ve millileştirilmesine yönelik olarak Ar-Ge aşamasından üretim aşamasına kadar çeşitli seviyelerde projeleri desteklemek amacıyla faaliyet gösteren Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye değer görüldü. 

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülşah Kaner Tohtak’ın yürütücüsü olduğu “Türk Adölesanlarda Android Tabanlı Besin Tüketim Sıklığı Anketi ve Diyet Kalite İndeksinin Geliştirilmesi” başlıklı proje; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şen’in “Epilepsi Hastalarında Melatoninim Güvenli Blokzincir Tabanlı İzlenmesi İçin İnvaziv Olmayan, Pilsiz ve Taşınabilir Bir Aptasensör Platformunun Geliştirilmesi” başlıklı projesi; İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Merve Karpuz’un “Ga-68 İşaretli, pH Hassas, Epirubisin ve Verapamil Yüklü Lipozom Formülasyonlarının Geliştirilerek in vivo Etkinliklerinin İncelenmesi” başlıklı projesi ve Eczacılık Fakültesi Arş. Gör. Dr. Gökay Albayrak’ın yürütücüsü olduğu “PrangosPpabularia Lindl. Bitkisinin Kök Ekstrelerini ve İmperatorini İçeren Topikal Formülasyonların Yara İyileştirici Etkilerinin Araştırılması” başlıklı proje, TÜSEB B Grubu Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında kabul gördü.

TÜSEB B Grubu Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı, sağlık alanında özgün bilimsel bilgiler üreten ve problemlere çözüm getiren, katma değeri yüksek ticarileşme potansiyeli taşıyan ürün geliştirmeyi hedefleyen ve sağlık teknolojileri alanında stratejik öneme sahip Ar-Ge projelerinin desteklenmesini içeriyor.