AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ İlahiyat Fakültesi TÜBİTAK Proje Eğitimi Düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından “İlahiyat Alanına Yönelik TÜBİTAK Projeleri ve Proje Yazım Süreci” başlıklı eğitim programı düzenlendi

Araştırma projeleri geliştirmek isteyen İlahiyat Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerine TÜBİTAK proje destek programları hakkında bilgi vermek ve örnek projeler sunmak amacıyla düzenlenen program İKÇÜ Nizami-i Gencevi Konferans Salonunda gerçekleşti. 

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Mensure Sönmez’in konuşmacı olduğu programa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dirik ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Coşkun Baba ile akademisyenler katıldı. 

TÜBİTAK projeleri hakkında detaylı bilgiler veren Arş. Gör. Mensure Sönmez, Türkiye’deki ilahiyat fakültelerinde yapılan ve TÜBİTAK’ın çeşitli destek programları tarafından kabul gören projelerden örnekler sundu. 

Türkiye’deki çoğu ilahiyat fakültesinde, TÜBİTAK-2223- B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Destek Programına yönelik proje geliştirilmediğini belirten Arş. Gör. Sönmez; İKÇÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kayacan yürütücülüğünde 15-16 Ekim 2024 tarihlerinde 3’üncüsü düzenlenecek olan ve TÜBİTAK-2223- B tarafından desteklenmeye değer görülen “Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi”nin, bu alanda iyi bir örnek olduğunu vurguladı. 

Program, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.