AkademiEn GüncelİKÇU

Yapımcı Şenol Erden Medya ve İletişim Öğrencileriyle Buluştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü, Yapımcı Şenol Erden’i öğrencilerle buluşturdu

Birçok dizi ve sinema filminin yapımcılığını üstlenen, medya sektöründe uzun yıllar yönetmenlik ve genel koordinatörlük gibi pozisyonlarda görev yapan Şenol Erden, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran’ın organize ettiği etkinlikte İKÇÜ’lü öğrencilerle bir araya geldi. 

“Sinema-TV Sektörü Çalışma Prensipleri” konulu etkinlikte deneyimlerini aktaran Şenol Erden, sektöre prodüksiyon amiri olarak girdiğini; yapım koordinatörü, genel koordinatör ve yönetmen olarak birçok dizi, sinema ve reklam filminde görev yaptığını anlattı. 

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen etkinlikte, yer aldığı projelerden örnekler de sunan Erden, medya sektörünün çalışma koşullarından, setlerdeki görev dağılımından ve bu alanda teknolojik gelişmeleri takip etmenin öneminden söz etti.

Sinema-TV sektöründeki tecrübelerini aktaran Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran da, set ekibinin yönetim kademesinde yer alan görevlilerin ve çalışanların birbirleri ile ilişkisinin öneminden bahsetti ve “Yapımdaki diğer bileşenlerle belli bir çalışma disiplini içerisinde ve insani düzeyde bir ilişki kuramayanların sette barınması pek mümkün olmaz” dedi.