Turizm Fakültesi Öğrencilerine Profesyonel Bıçak Eğitimi Verildi
Haber- Simay Baran
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine Profesyonel Bıçak Eğitimi verildi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte, PİRGE Bıçak Firmasının katkılarıyla İKÇÜ’lü öğrencilere ‘Profesyonel Bıçak Eğitimi’ verildi.
Turizm Fakültesi Uygulama Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen eğitimde, sektörün önde gelen bıçak üreticilerinden PİRGE Bıçak Firması’nın Akademi Kurumsal Eğitim Uzmanı Fırat Erbil, İKÇÜ’lü öğrencilere profesyonel mutfak kültürü ve teknikleri hakkında bilgiler verdi.
Profesyonel mutfaklarda kullanılan temel bıçak türleri, pasta ve ekmekçilikte kullanılan ekipmanlar; ayrıca uluslararası doğrama teknikleri, bıçak seçimi, temizliği ve güvenliği konularında bilgiler veren Erbil, seminer esnasında öğrencilere profesyonel bıçaklar da hediye etti.
Program, İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Akbaba’nın Fırat Erbil’e teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.