En GüncelGenelHaberlerİKÇUİzmir

‘ATIKSIZ KÖRFEZ’ İçin İKÇÜ Bu Kez Urla’da

Konak Kaymakamlığı tarafından başlatılan ve İzmir Körfezi’nde denize takılan balıkçı ağlarının ve ağ atıklarının geri dönüşümünü sağlayarak ekonomiye kazandırmayı amaçlayan “Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek” projesinin 3. Etap çalışması Urla’da gerçekleştirildi

Birleşmiş Milletler’in 2022 yılını “Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı” ilan etmesi münasebetiyle Konak Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir Ticaret Odası ve Ege İhracatçılar birliği ile birlikte projenin paydaşlarından birisi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin katılımıyla gerçekleşen “Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek” projesinin 3. Etap çalışması Urla’da yapıldı. 

Açılış konuşmasını Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yüksek Gıda Mühendisi Ruhsan Özdemir Çiftçi’nin yaptığı programda, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu projenin öneminden söz etti. Programa Urla Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Murtaza Dayanç, Ege Üniversitesi Sualtı Topluluğu (EGESAT) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Sualtı Topluluğu (DEÜSAT) gönüllü dalgıçları ile Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencileri katıldı. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul ile birlikte İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin de hazır bulunduğu etkinlik çerçevesinde Karantina Adası civarında dip ve ağ temizliği yapıldı. Ege Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi dalgıçlarının 30 metre derinlikte yürüttüğü çalışma ile 120 metre uzunluğunda hayalet ağ çıkarıldı. Çıkarılan ağ atığının geri dönüşüme kazandırılması amacı ile ayrıştırma firmasına gönderilmesi ile etkinlik son buldu.