En GüncelİKÇUTeknoloji

Rektör Köse Teknofest 2022’de Dereceye Giren Öğrencileri Ağırladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022’den başarılı derecelerle dönen İnsansız Su Altı Aracı SUSONA ile İnsansız Hava Aracı PAPALAGİ takımı üyeleriyle bir araya geldi.
Rektör Köse’ye Türkiye sekizincisi ve Ege Bölgesi ikincisi olan araçlarıyla ilgili sunum yapan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin başarılı öğrencileri bir dahaki festivalden daha başarılı derecelerle döneceklerinin sözünü verdi.

Hedef Bu Yıl İlk Üç

Teknoloji Topluluğu (İKÇÜ TEKNO) bünyesinde yer alan SUSONA ekip üyeleri Büşra Yıldırım, Mustafa Hazar Kelle, Fikret Doğan Sonuvar, Zilan Dicle Bayram, Hüseyinefe Yalabık, Yusuf Baran Gazioğlu, PAPALAGİ takım kaptanı Ege Alşan, ekip üyeleri Halim Ağdemir, Doğa Oytaç, Gökay Canik, Berke Dinç, Elif Sena Asana, aylarca süren projelerini takım ruhuyla güzel bir şekilde neticelendirdiklerini söyledi.
Otonom olarak çalışan sualtı araçlarının geçen yıl ilk kez katıldıkları festivalde, raporlama aşamasını Ege Bölgesi birincisi olarak geçtiğini, finalde de birçok köklü üniversite takımını geride bırakarak Türkiye sekizincisi olduğunu aktaran Büşra Yıldırım, “Bu yıl da ilk üçü hedefliyoruz” dedi. Yıldırım, hangarda yapılacak fiziki düzenlemeler ve teknik araç gereç ve alt yapı çalışmalarıyla daha başarılı olacaklarını ifade etti.

Marifet İltifata Tâbidir

Takım üyelerinin söz alarak kendilerini tanıtmasının ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, İKÇÜ öğrencilerden ark arkaya gelen başarı haberleriyle gururlandıklarını aktardı.  Yapılan her buluşun teknolojinin yanında insani boyutunun da olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Köse, “İnsanlığın yararına olan çalışmalar ibadet gibidir. Prof. Dr. Gazi Yaşargil hocamız  ‘Yüzyılın Beyin Cerrahı’ seçildi. Alanında yazdığı eserler dünyada ders kitapları olarak okutulmakta. Prof. Dr. Fuat Sezgin de aynı şekilde İslam Bilim tarihi ile ilgili dünya çapında çalışmalar yaptı. Dünyanın takdir ettiği bilim insanlarına sahibiz.  Şimdi yeni nesillerin yaptığı çalışmalarla başarılı olması gurur verici. Marifet iltifata tabidir. Sizler de şimdiden takdiri hak ediyorsunuz” dedi.

Sizler Bizim Milli Sermayemizsiniz

Türkiye ve tün dünya insanlığı için faydalı çalışmalar yapmayı görev olarak addettiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Köse, en büyük görevlerinden birinin de gençlerin önünü açacak hizmetleri hayata geçirmek olduğunu söyledi.  Prof. Dr. Köse,  Sizlere daha iyi imkânları sunmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Sık sık yurt dışına gidiyorum. İnsanının güzelliğiyle, tabiatıyla her şeyi ile Türkiye kadar güzel bir ülke yok. Hep birlikte tüm insanlığa, milletimize faydalı çalışmalar yapmak bizim ortak görevimiz. Ülkenizi sevin ve çalışmalarınıza devam edin. Sizin gibi gençlerimizi gördükçe gururlanıyoruz. Yaptığınız işler çok değerli.  Bir milletin en değerli sermayesi genç beyinlerdir. Sizlerin çalışmalarınızı görerek geleceğimizden emin oluyoruz. Sizler bizim milli sermayemizsiniz” şeklinde konuştu.