En GüncelİKÇUPolitikaSosyalTeknoloji

Balkan Gençliği İKÇÜ’yü Ziyaret Etti

Balkan coğrafyasının çeşitli ülkelerinden, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST için İzmir’e gelen Balkan Gençliği Stratejik İş Birliği Platformu (BALGENÇ) üyeleri, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’ni ziyaret etti

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve BAYKAR’ın desteğiyle Kuzey Makedonya, Sırbistan Sancak, Batı Trakya ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden İzmir’e gelen 100’den fazla Balkan gencini İKÇÜ’de misafir eden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse ziyaretten duyduğu memnuniyeti paylaştı. BALGENÇ üyeleri de İKÇÜ Ege ve Balkan Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (EBAMER) daveti için teşekkür ederek böylesine önemli bir organizasyonda yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Balkanların Huzuru Türkiye’nin Huzurudur 

Türkiye’nin Balkanların ayrılmaz bir parçası olarak görüldüğünü aktaran Rektör Prof. Dr. Köse, Balkan coğrafyasının; tarihi, kültürel ve güçlü insani bağları bakımından Türkiye için de her dönemde hayati öneme sahip olduğunu ifade etti. Balkan ülkeleri arasında akademik iş birliğini derinleştirmek ve ortak yaklaşımların gerçekleştirilmesine hizmet etmek için İKÇÜ adına yoğun çalışmalar yürüttüklerini de kaydeden Rektör Prof. Dr. Köse, İKÇÜ EBAMER’in bu noktada kilit bir rol oynayarak, önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Prof. Dr. Köse, “Balkanların huzuru Türkiye’nin huzurudur. ‘Balkanlar’da barışın, istikrarın ve refahın teminatı Türkiye’dir’ anlayışını benimsemiş kültürlerin temsilcileriyiz. Bu noktada gençlik, iki kültür arasında önemli bir köprü oluşturmaktadır. Biz tüm gençlerimizin bu kültür birlikteliğinin bilincinde olduğunu görmekteyiz. Gençlerimiz mutlaka Balkan coğrafyasını ziyaret etmeliler. Oraları gezerken, Anadolu’nun bir kentindeymiş gibi hissedeceklerini göreceklerdir. İKÇÜ’yü ziyaret eden BALGENÇ mensubu gençlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Balkan Coğrafyası Medeniyetimizin Bir Parçası

Merkez olarak gençleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti paylaşan EBAMER Müdürü Prof. Dr. Turan Gökçe de Balkanlar başta olmak üzere, Türkiye ile yakın ilişkileri olan tüm coğrafyaların gelişmesine katkı sunacak çalışmalar sunmanın gayreti içinde olduklarını aktardı. Balkan Coğrafyasının sıradan bir coğrafya olmadığını, tarihi akış içinde nakış nakış işlenen medeniyetimizin bir parçası olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökçe, bu coğrafya üzerine tarihi arka planın önemine binaen hassasiyetle çalışılması ve doğru politikalar üretilmesi için akademik anlamda destek olunması gerektiğini vurguladı.

Ziyaret, Balkan Gençlerinin kampüs turu ile sona erdi.