EğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’de Biyomed Haftası

Fotoğraf: Nurselin Bostan

Muhabir: Aleyna Arslanbaş, Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Biyomedikal Topluluğu tarafından “Biyomed Haftası” programı düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (SKS) Biyomedikal Topluluğu tarafından, bu sene ikincisi düzenlenen “Biyomed Haftası” İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda gerçekleşti. İki gün sürecek olan Biyomed Haftası programının açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Didem Şen Karaman ile Doç. Dr. Nermin Topaloğlu Avşar ile akademisyenler, alanında uzman mühendisler ve öğrenciler katıldı.

Gençlerimiz Daha Aktif Rol Oynasınlar

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, biyomedikal alanının gelecek vadeden meslek kollarından birisi olduğunu vurguladı. Üniversite yönetimi olarak öğrenci topluluklarının düzenledikleri etkinlikleri teşvik ettiklerini belirten Prof. Dr. Akbaş, gençlerin daha aktif bir şekilde faaliyetler düzenleyip salonları doldurmasını beklediklerini de ekledi. Gençlerin henüz öğrencilik dönemlerinde topluluklara katılıp aktif rol oynamalarının önemine değinen Prof. Dr. Akbaş, “Her çalışma alanında olduğu gibi biyomedikal alanında da ilgili kişilerin özel çalışmaları, çabaları, ilgileri, kendilerini bu alanda eğitmeleri çok önemli” dedi. Prof. Dr. Akbaş, İKÇÜ SKS Biyomedikal Topluluğu’nun düzenlediği Biyomed Haftasının başarılı geçmesini temenni etti ve bu kapsamlı etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Biyomed Haftası Gelenekselleşecek

Geçtiğimiz sene temelleri atılan ve bu sene çok daha fazla ilgi gösterilen, alanında uzman konuşmacılar eşliğinde gerçekleşen Biyomed Haftasının her sene düzenlenerek gelenekselleşeceğinden bahseden Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı ve Biyomedikal Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Nermin Topaloğlu Avşar, İKÇÜ SKS Biyomedikal Topluluğu üyelerine ve destekleri için katılımcılara teşekkürlerini iletti. Doç. Dr. Avşar, iki gün sürecek etkinlikte farklı sektörlerden katılımcıların yer alacağını ve öğrencilerin aklındaki “Biyomedikal Mühendisi olunca ne yapacağız” gibi soru işaretlerinin büyük bir bölümünün cevaplanacağını, etkinliğin meslek hayatları hakkında yol haritalarını belirlemelerinde yardımcı olacağını dile getirdi.

Hepimiz Ortak Bir Amacın Peşinde Koşuyoruz

Topluluk Başkanları Berkant Aksoy ve Emirhan Tere, biyomedikal alanında gerçekleşen hızlı değişim ve gelişmelerin ortak bir amacın peşinde koşulmasına olanak sağladığını, Biyomed Haftası’nın ise bu alanın önemli isimlerini bir araya getirerek geleceğin biyomedikal mühendislerinin desteklenmesini sağlamak ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştiğini söyledi.

Sempozyumun Biyomedikal Mühendisi Barış Ünlü koordinatörlüğünde gerçekleşen ilk gün oturumunda İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Didem Şen Karaman, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özlem Karabiber Cura, Biyomedikal Mühendisi Emre Karan, Lisansüstü Araştırmacı Duygu Değirmenci konuşmacı olarak yer aldı.

Sempozyumun Makine Mühendisi Burak Tülü koordinatörlüğünde gerçekleşen ikinci gün oturumunda ise Bakırçay Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Haşim Özgür Tabakoğlu, İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Pars Kocaoğlu, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Dr. Bilal Çakmak, MSc PhD Candidate Gizem Dilara Özdemir, MSc PhD Candidate Mehmet Özdemir konuşmacı olarak yer aldı.