En GüncelİKÇUKongreSağlık

İKÇÜ’de Sağlık Turizminde Uluslararası İş Birlikler Konferansı Düzenlendi

Fotoğraf- Tuğçe Yetgin

Muhabir- Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS İşletme Topluluğu tarafından “Sağlık Turizminde Uluslararası İş Birlikler” konulu konferans düzenlendi

Uluslararası İş Geliştirme Yöneticisi Korhan Murat Yituk’un konuk olduğu “Sağlık Turizminde Uluslararası İş Birlikler” konferansı İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşti. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu, Gözde Grubu Uluslararası İş Geliştirme Yöneticisi Korhan Murat Yituk kendisini tanıtarak, sağlık sektöründeki deneyimlerini paylaştı.

“Yurt dışından da fayda sağlayabileceğiniz, aklınıza gelebilecek her şey iş geliştirmedir” diyen Yituk, alanın sağlık sektöründe önünün açık olduğunu belirterek, iş geliştirmenin yaratıcılık isteyen bir meslek dalı olduğunu dile getirdi.

Son yıllarda oldukça yaygınlaşan sağlık turizminin çok da yeni bir kavram olmadığını ve tarihinin antik çağlara kadar uzandığını ifade eden Yituk, Türkiye’nin sağlık turizminde %85’ten fazla oranla zirve konumunda yer alan Genel Cerrahi alanını Diş İşlemleri, Plastik Cerrahi, Göz Hastalıkları ve Ortopedi alanlarının takip ettiğini ve hastaların büyük çoğunluğunun Birleşik Krallık’tan geldiğini belirtti.

Gözde Grubu bünyesinde gerçekleştirdikleri Roadshow projesinden de bahseden Yituk, proje kapsamında daha önce ameliyat edilen hastaların yurtdışında kontrollerini sağladıklarını ve bu hastaların referansıyla yeni hastalarla bağlantı kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Konferans katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.