En GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’de Hasta Bilgilendirme Yarışması Heyecanı

Haber-Fotoğraf: Nurselin Bostan

Eczacılık Fakültesi, 20. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışmasında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’ni temsil edecek olan öğrencisini seçti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin hasta odaklı hizmet verebilmelerini desteklemek amacıyla düzenlenen 3. Hasta Bilgilendirme Yarışması Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda gerçekleşti. Eczacılık Fakültesi 4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmanda Sevgi Aşamasına kalan üç finalistten 4’üncü sınıf öğrencisi Muhammet Can Sekman birinci seçildi. Muhammet Can Sekman, Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonu tarafından 25-28 Nisan tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan 20. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda İKÇÜ Eczacılık Fakültesini temsil edecek.

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, “18. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışmasında 19 finalist yarışmacı vardı. O yarışmada birinci olmuştuk. Türkiye’deki Eczacılık Fakültelerinin çoğu öğrenci profilini henüz hazır hale getiremedikleri için bu yarışmaya katılamıyor. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi 2010 yılında kurulan yeni bir üniversite; Eczacılık Fakültesi de ilk mezunlarını geçtiğimiz yıl verdi. Buna rağmen yarışmaya katılacak öğrenci profilini hazırlamaya ve hasta odaklı hizmet vermeye yönelik bir eğitim programına ve alt yapısına sahibiz” dedi.