En GüncelİKÇUVideo

İKÇÜ’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Fotoğraf- Tuğçe Yetgin

Muhabir- Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Şanlı Zaferin 109. Yıl Dönümünde “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” programı düzenlendi

İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda SKS Müzik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen 18 Mart Özel Konserinin ardından Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen ve bir dizi anlamlı etkinliğe sahne olan anma programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan ve SKS Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Çanakkale Zaferinin 109. Yılının kutlanıyor olmasının Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti açısından önemine vurgu yaptı. Çanakkale Zaferinin Anadolu’nun kendi enerjisiyle, adeta küllerinden doğarak emperyalistlerin Türk-İslam toplumunu yok etme projesini sona erdirmesi sebebiyle Türkiye Cumhuriyetinin önsözü olarak kabul edildiğini dile getiren Prof. Dr. Akbaş, bugün içinde bulunulan tarihsel, sosyal ve siyasal süreçler düşünüldüğünde Çanakkale Zaferinin günümüze ışık tutan çok önemli ve büyük bir olay olduğunun altını çizdi. Bugün özellikle Filistin’in içine düşürüldüğü durum düşünüldüğünde Çanakkale’de verilen mücadelenin daha iyi anlaşıldığını belirten Prof. Dr. Akbaş, yedi düvelin bir milleti yok etmek üzere organize olduğu Çanakkale’de de benzer bir olaya şahit olunmasına, İslam coğrafyasının her bölgesinden Anadolu insanına, Müslüman Türk’e güvenen insanların verdiği destekle, gösterilen cansiperane direnişle engel olunduğunu ifade etti. Çanakkale Destanı ile birlikte Anadolu’nun yepyeni bir geleceğin ve umudun ışığı olarak ortaya çıktığını söyleyen Prof. Dr. Akbaş, Çanakkale Zaferini tarihte kalmış bir olay olarak değil, yeniden okumanın değerini anlatarak zaferin 109. Yıl dönümünde Çanakkale ruhuna özgü o birlik ve beraberliğe tekrar ihtiyacımız olduğunu dile getirdi.

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” programı İKÇÜ Sinevizyon Topluluğunun hazırladığı kısa film gösterimi ile devam etti. SBBF Medya ve İletişim Bölümü Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran tarafından seslendirilen şiirin de yer aldığı film izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Dans Topluluğunun hazırladığı halk oyunları gösterisi ve Edebiyat Topluluğu öğrencilerinden Bahu Ana tarafından seslendirilen “Çanakkale Şehitleri” adlı şiir dinletisinin ardından Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan “Çanakkale Destanı” konulu oyunun sergilenmesiyle duygu yüklü program sona erdi.