En GüncelİKÇUİzmir

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünden Menemen Kent Arşivi ve Müzesine Teknik Gezi

Muhabir- Nurdan Ünlüoğlu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Menemen Kent Arşivi ve Müzesi’ne teknik gezi düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Özgür Polat’ın organize ettiği geziye çok sayıda öğrenci katıldı.

İKÇÜ’lü öğrenciler gezi kapsamında, Menemen Belediyesi Ar-Ge Birimi toplantı salonunda Kent Arşivi ve Müzesi Koordinatörü Oktay Özengin’den Menemen tarihi ve müze çalışmaları hakkında bilgi aldı. Koordinatör Özengin, müze projesine iki yıl önce başlamalarına rağmen 4000’e yakın etnografik eser topladıklarını, Osmanlı arşivlerinde yaptıkları araştırmalarda ise 2000’in üzerinde belgeyi Kent Arşivine kazandırdıklarını belirtti ve Menemen Belediyesi’nin bu alanda altı kitap yayınladığını aktardı. 

Toplantı sonrasında sergi salonlarını gezerek objeler üzerinde incelemeler yapan öğrenciler, sergilenen birçok objenin hikayesini öğrenerek ziyareti sonlandırdılar.

Gezi hakkında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Özgür Polat, “Menemen bölgesine ait birçok önemli kültürel miras örneklerini öğrencilerimizle birlikte incelemenin memnuniyetini yaşadık. Programın hazırlanmasında emek veren Kent Arşivi ve Müzesi Koordinatörü Oktay Özengin ve her biri alanında uzman olan personele paylaştıkları kıymetli bilgiler ve misafirperverlikleri için teşekkür ederiz” dedi. 

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Seval Hacoğlu ise, birçoğunu derslerde öğrendikleri kültürel miras örneklerini yakından inceleme şansına sahip olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.