İKÇÜ Turizm Fakültesinde “Osmanlı Tatlıları Atölyesi” Düzenlendi
Muhabir- Nurdan Ünlüoğlu
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi tarafından “Osmanlı Tatlıları Atölyesi” düzenlendi
İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen Osmanlı Tatlıları Atölyesi’nde Fadime İnce, İKÇÜ’lü öğrencilerle bir araya geldi.
Osmanlı’nın zengin ve köklü mutfağını öğrencilere tanıtma amacıyla yapılan Helva-i Hakani ve Zerde tatlılarının hazırlanma süreçleri, tarihçesi ve kültürel önemi hakkında teorik bilgi verilmesinden sonra, İKÇÜ’lü öğrenciler Fadime İnce ile uygulama yapma fırsatı buldular.