İKÇÜ’de “Volkan İtfaiye Araçları: Alevlere Adanmış Bir Ömrün Hikayesi Söyleşisi”
Fotoğraf- Simay Baran
Muhabir- Asya Meyda Birlik
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencilerini sektör temsilcileriyle buluşturan “Sektör İKÇÜ’de” etkinlikleri kapsamında “Volkan İtfaiye Araçları: Alevlere Adanmış Bir Ömrün Hikayesi” başlıklı bir söyleşi düzenlendi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Proje Genel Koordinatörlüğü ve SKS ENSO Topluluğu işbirliği ile düzenlenen “Sektör İKÇÜ’de” etkinlikleri kapsamında Volkan İtfaiye Araçları Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim ile Genel Müdürü Yaşar Tecim İKÇÜ’nün konuğu oldu.
1974 yılında kurulan ve sektörün önde gelen firmalarından biri haline gelen Volkan İtfaiye Araçları’nın başarı hikayesini anlatmak ve İKÇÜ’lü gençlere kariyer olanakları hakkında bilgi vermek üzere Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen “Volkan İtfaiye Araçları: Alevlere Adanmış Bir Ömrün Hikayesi” başlıklı söyleşiye İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Levent Aydın ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Volkan İtfaiye Araçları Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim, “Öğrenciler gönül bahçemize dikilmiş güllerdir. Burada sizinle birlikte olmak bizim için çok değerli” diyerek konuşmasına başladı. Volkan İtfaiye Araçları’nın bir dünya markası haline gelmesinin öneminden söz eden İsa Tecim, firmanın kuruluşundan bugüne kadar yaşadıkları zorluklardan da bahsetti. İsa tecim, “Sıfırdan bir dünya markası yarattık. Çok sayıda ülkeye ihracat yapıyoruz. Yeni üretim tesislerimizle de etki alanımızı giderek yaygınlaştırıyoruz. Fakat burada asıl önemli olan hikayemizin nasıl başladığı ve geldiği noktadır. Öncelikle, her insanın paha biçilemez bir hazine olduğunu söylemem gerekiyor. İnsan kendi hazinesine ulaşmadan, diğer hazinelere ulaşamıyor. Ben fakir bir ailenin çocuğuydum. Annemin okuma yazması yoktu, babam ise ilkokulu terk etmişti. İmkansızlıklardan dolayı ben de okuyamadım. Ama Allah’ın bana verdiği bu özgüven ve anneme olan yoğun sevgimden aldığım güçle hep önemli bir insan olmam gerektiğini düşünürdüm. Annem beni “altınım” diye severdi. Altın denilen bir insan, altın değerinde işler yapmalıdır. Biz de öyle yaptık” şeklinde konuştu.
Volkan İtfaiye Araçları Genel Müdürü Yaşar Tecim ise, şirketin alanında dünyanın en iyi 3 firmasından biri olduğunu ve dünyadaki 45 havalimanında itfaiye hizmeti verdiğini belirtti. Yaşar Tecim, “Şirketimiz itfaiyeciliğin her alanında bulunuyor. Her alanına ürünler tasarlayıp, bunları dünya genelinde satabiliyor. Ülke ekonomisine gerçek bir katkı sağlıyor. Bugün geldiğimiz noktada teknolojik olarak çok ilerideyiz. Alanımızda dünyanın önde gelen 3 firmasından bir tanesiyiz. Bize bu başarıyı getiren bizim aslında bu işe olan aşkımız” diye konuştu.
Söyleşi, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut tarafından konuklara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.