AkademiEn GüncelİKÇUKültür - Sanat

İKÇÜ’de “Hayal ve Gerçek Arasında” Arttırılmış Gerçeklik Sergisi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sanat Tasarım Fakültesi tarafından “Hayal ve Gerçek Arasında” temalı, arttırılmış gerçeklik çalışmalarının yer aldığı sergi düzenlendi

İKÇÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Uğur Bakan’a ait arttırılmış gerçeklik eserlerinin yer aldığı serginin açılışı İKÇÜ Sanat Galerisinde yapıldı. Açılışa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ile Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sergide tipografi ağırlıklı eserlerin yer aldığını bildiren Prof. Dr. Fikri Salman, “Arttırılmış gerçeklikle çalışılan eserlerin yer aldığı sergide, cep telefonuyla üzerindeki karekodu okuttuğunuzda resimlerin hareket ettiklerini görüyorsunuz. Tüm akademik ve idari personellerimizi ve öğrencilerimizi fark yaratan sergimize bekliyoruz” dedi. 

22 eserinin sergide yer aldığını dile getiren Doç. Dr. Uğur Bakan ise, “Günümüz teknolojilerinden olan sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik ile ilgili çalışmaların müfredatımızda ve uygulamalarımızda ön planda yer almasını istiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bu tarz sergi çalışmalarımız devam edecektir. Sergimiz 12 Hazirana kadar açık olacak, tüm İKÇÜ personelini ve öğrencilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.