AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Heyeti Denizcilik Sektör Paydaşları Toplantısına Katıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Dereli, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Önal ile Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kafalı ve fakülte akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Bulut, Denizcilik Sektör Paydaşları Toplantısına katıldı

Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nde gerçekleşen toplantıda, İzmir’in denizcilik sektörü ve Körfez’deki çevre sorunları ele alındı. Denizel ekosistemin korunmasının önemine dikkat çeken İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Dereli, bu konuda bilimsel araştırmaların rehberliğinde sürdürülebilir çözümler geliştirilmesi gerektiğini vurguladı ve denizcilik faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında İzmir Körfezi’nin doğal yapısının korunmasının, hem çevre hem de ekonomi açısından kritik bir rol oynadığını belirtti.

Paydaşlar arasındaki işbirliği olanaklarının da görüşüldüğü toplantıda, öğrencilerin denizle daha fazla buluşabilmesi için üniversite ve sektör temsilcileri arasında çeşitli denizcilik projeleri ve eğitim programları düzenlenmesinin önemine değinen Prof. Dr. Dereli, bu tür ortaklıkların, öğrencilerin denizcilik sektörüne olan ilgisini artırarak İzmir’in denizci bir kent olma hedefine katkı sağlayacağını ifade etti. 

Ayrıca, İzmir denizciliğinin daha ileriye taşınabilmesi için tüm paydaşların katılımıyla geniş kapsamlı bir çalıştay düzenlenmesini teklif eden Prof. Dr. Dereli, bu çalıştayda İzmir denizciliğine dair yapılacak bir SWOT analizi ile kısa, orta ve uzun vadeli eylem planları oluşturularak, Ege Bölgesindeki denizcilik sektörünün sürdürülebilir kalkınmasına destek olunması gerektiğini dile getirdi.