AkademiEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’nün Paydaşlarından Olduğu Uluslararası Adli Hemşirelik Sempozyumu Gerçekleştirildi

Muhabir: Ali Yaman

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin paydaşlarından, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ve İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya’nın ise Onursal Başkanlarından Olduğu “Uluslararası Adli Hemşirelik Sempozyumu” tamamlandı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Adli Bilimciler Derneği’nin paydaşlığında, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Uluslararası Adli Hemşirelik Sempozyumu’nda ‘Adli Hemşireliğin Hemşirelik Mesleğindeki Yeri’ ve ‘Adli Hemşirelikte Yasal Sorumluluklar’ konularına dikkat çekildi. Sempozyum Onursal Başkanlarından İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya’nın Düzenleme Kurulu’nda olduğu, İKÇÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Hancı ve İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı’nın Sempozyum Başkanı olarak yer aldığı sempozyuma, İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yasemin Tokem ve Dr. Öğr. Üyesi Gülay Oyur Çelik ile sempozyumun sekreterya görevini üstlenen İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlileri Gülsenay Taş Soylu ve Büşra Dalfidan Sayın katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Hamit Hancı ‘Nedir Bu Adli Bilimler’ başlıklı bir konferans verdi. Programın ikinci gününde ise ‘Adli Hemşirelikte Yasal Sorumluluklar’ başlıklı panelde Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı ve Dr. Öğr. Üyesi Gülay Oyur konuşmacı olarak yer aldı. Üniversiteler arası işbirliği ile gerçekleştirilen, multidisipliner bir özellik taşıyan ve uluslararası bir platformda gerçekleştirilen sempozyumda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Ege Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin katılımıyla Prof. Dr. Hamit Hancı’nın başkanlığında bir bilgi yarışması da düzenlendi. İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden, Duygu Altıntaş yarışmada ikinci olurken, Emrah Çiçek ise üçüncü oldu.