AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Psikoloji Topluluğu EMDR Terapisi Atölyesi Düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Psikoloji Topluluğu EMDR Terapisi atölyesi düzenledi

İKÇÜ Psikoloji Topluluğu, 2022-2023 Bahar Döneminin son atölye etkinliğini gerçekleştirdi. Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen etkinlikte Uzm. Psk. Dan. Bengü Aydınalp EMDR Terapisi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Psikoterapist Francine Shapiro tarafından geliştirilen ve açılımı göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme olan EMDR Terapisinin ne olduğuna, ne zaman ve hangi durumlarda kullanılabileceğine dair bir sunum yapan Uzm. Psk. Dan. Bengü Aydınalp, etkinliğin sonunda, öğrencilerle birlikte EMDR Terapisinde kullanılan teknikleri içeren bir uygulama da yaptı.