AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlık

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Eular23 Romatoloji Kongresinde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü akademisyenleri Romatoloji alanında en prestjli kongrelerden biri olan ve bu yıl İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen Eular 2023 Romatoloji Kongresi’ne katıldı

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr Üyesi Deniz Bayraktar ve Arş. Gör. Devrim Can Saraç, romatoloji alanında çalışan profesyonelleri bir araya getirmek ve klinik ve temel düzeyde bilimsel ve eğitimsel nitelikteki çalışmalarını görünür kılmak amacıyla 2000 yılından bu yana her yıl Avrupa’nın en önemli kentlerinden birinde düzenlenen, bu yıl ise İtalya’nın Milano kentinde gerçekleşen Eular 2023 Romatoloji Kongresi’ne katıldı.

130’dan fazla ülkeden 18 Bin delegenin katıldığı ve bilim adamları, artrit/romatizma hastaları, sağlık uzmanları ve ilaç endüstrisi temsilcilerini bir araya getirerek etkileşim sağlamalarına zemin hazırlayan Eular 2023 Romatoloji Kongresi’nde yer alan İKÇÜ’lü akademisyenler, alandaki profesyonellerle yoğun görüşmelerde bulunduklarını ve birçok konsorsiyum ve projeye ortak olarak davet edildiklerini bildirdi.

Arş. Gör. Devrim Can Saraç da Eular 2023 Romatoloji Kongresi’ne “Effectiveness of Inspiratory Muscle Training on Aerobic Capacity, Respiratory Functions, and Respiratory Muscle Strength in Children with Juvenile Idiopathic Arthritis: A Single-Blinded Randomized Controlled Trial” başlıklı bildirisiyle katkıda bulundu.