En GüncelİKÇUTeknoloji

İKÇÜ’nün TEKNOFEST 2024 Hazırlıkları Başladı

Muhabir- Asya Meyda Birlik

Fotoğraf- Nurdan Ünlüoğlu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı (SKS) tarafından, Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali: TEKNOFEST’e ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde TEKNOFEST hazırlıkları başladı. İKÇÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı (SKS) tarafından Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen ve Türkiye Teknoloji Vakfı İzmir İl Sorumlusu Banu Aras’ın konuk konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda; bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirileceği TEKNOFEST 2024’e ilişkin bilgiler paylaşıldı.

İKÇÜ Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Levent Aydın ile çok sayıda öğrencinin katıldığı toplantıda Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım Yarışması gibi gençlerin ilgiyle takip ettiği yarışmaların yanı sıra 2023 teknoloji yarışmalarından farklı olarak TEKNOFEST 2024 kapsamında Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmalarının ise ilk defa başvuruya açılacağı bildirildi.

Türkiye Teknoloji Vakfı İzmir İl Sorumlusu Banu Aras, Türkiye’nin 30 ilinde öğrencilere teknoloji eğitimi veren bir TEKNOFEST uygulaması olan Deneyap Teknoloji Atölyelerinden bahsetti. TEKNOFEST’e katılmak isteyen öğrenciler için başvuru adımlarını anlatan Aras, doğru projede, doğru kategori seçmenin önemine değindi. “TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” mottosuyla düzenlenen TEKNOFEST’in yeni kategorileriyle genç kitlenin ve öğrencilerin katılımını daha fazla hedeflediğini belirten Aras, “TEKNOFEST, tüm Türkiye’nin paydaşı olduğu, yerli ve milli malzeme kullanımına oldukça önem veren çok büyük bir proje. Yeteneğiniz olan ve geliştirmek istediğiniz alanların üzerine gitmek için verimli bir fırsat. Projelerinize yenilik katmanız, insanlık yararına, hayatı kolaylaştıran bir şeyler yapmanız burada önemli. Geniş kitlelere hitap eden, olabildiğince çok sayıda insanı ilgilendiren projeler daha fazla ilgi görüyor. İzmir özelinde konuşursam, sponsor bulmak da bu sene önceki yıllara göre daha kolay” dedi. Yapay zekânın TEKNOFEST’teki çoğu projede kullanıldığını ve artık iyice yaygın hale geldiğini söyleyen Banu Aras, özellikle sağlık alanında yapılan projelerde yapay zekânın daha çok kullanıldığını dile getirdi.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen toplantı, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.