AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ, Çocuk Kütüphanelerinde Vizyoner Dönüşüm Projesinde Yer Aldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Polat, İstanbul’daki Çocuk Kütüphanelerinde Vizyoner Dönüşüm TÜBİTAK 2237-A Projesinde araştırmacı olarak yer aldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi (SBBF) Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Polat, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cemile Odunkıran yürütücülüğündeki, TÜBİTAK BİDEB 2237-A Programı desteğiyle düzenlenen “İstanbul Işıkları: İstanbul’daki Çocuk Kütüphanelerinde Vizyoner Dönüşüm ve Çocuk Kütüphaneciliğinde Uzmanlaşmaya Yönelik Eğitim Projesi Eğitmen Eğitimleri 3” projesinde araştırmacı olarak yer aldı.

Çocuk kütüphaneciliğine destek vermek için çalışanların motivasyonlarını ve yetkinliklerini artırmayı hedefleyen ve kütüphane hizmetlerini geliştirip, okuma oranlarını iyileştirmeyi amaçlayan proje çerçevesinde, çocuk ve gençlik kütüphaneleri konusunda akademik çalışma yürüten ve ileride çocuk kütüphanelerinde çalışmayı planlayan lisansüstü öğrenciler dersler alacak. 7-8-9 Ekim 2024 tarihlerinde Rami Kütüphanesi’nde hayata geçecek olan proje kapsamında her biri alanında uzman akademisyen, dramaturg ve yazarların, lisansüstü öğrencisi kütüphanecilere atölye ortamında yüz yüze eğitim vermesi planlanıyor.

Projenin diğer araştırmacıları ise Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehlika Karagözoğlu, Medeniyet Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi. Nuri Taşkın ve Milli Savunma Üniversitesi Öğr. Gör. Burak Koç oldu.