En GüncelİKÇUKültür - SanatMüzikVideo

İKÇÜ’de “Bir Millet İki Devlet” Konseri

Muhabir – Asya Meyda Birlik

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ve Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100’üncü Yılı anısına “Bir Millet İki Devlet” konseri düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ve Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılına ithaf edilen “Bir Millet İki Devlet” konseri, İKÇÜ SKS Müzik Topluluğu ve Azerbaycan Devlet Akademik Filarmoni Orkestrası iş birliğiyle gerçekleşti.

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen konsere, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Çevik, Ege ve Balkan Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBAMER) Müdürü Prof. Dr. Turan Gökçe, Müzik Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mucahit Yalçın Öztüfekçi ile SKS Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bariton Talib İskenderli’nin sahne aldığı konserde, piyanoda Svetlana Ahmedova ve Camale Abdınzade, viyolada Hamide Adilova, kemanda Aytaç Kara ve Sure Rufad, çelloda Camale İsmailzade, santurda Natavan Hasanova ve Zamina Babayeva Yalçın, bateride Adnan Karimi yer aldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Türkiye’den, Azerbaycan’dan ve Batı Avrupa’dan eserler çalındı.

Teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle konser sona erdi.